ostrov KRK Chorvatsko 26.6. - 3.7. 2021 - potápěčské kurzy a potápění s Míšou a Jindrou

Kurzy potápění od 10 let

Chorvatsko Krk OSTROV KRK , ŠILO je největším z jadranských ostrovů. S pevninou propojen mostem. V pěkné zátoce Stipanja na severovýchodním pobřeží ostrova Krk, leží městečko Šilo. Na úplném konci městečka, ma okraji zátoky najdeme potápěčskou základnu NEPTUN.

 

POTÁPĚČSKÉ CENTRUM NEPTUN

  je naše dlouhodobě spřátelené centrum. Nabízí kompletní služby pro potápěče i jejich doprovod. Základna je dobře vybavena pro organizování potápěčských výletů od začátečníků po profesionální potápěče, vč. technických ponorů. Kromě vzduchu plní i NITROX a TRIMIX. K divecentru, které leží cca. 50 m od břehu patří i restaurace s grilem, bar, kulečník, učebna, krytá terasa a menší pláž s molem. Další obchody, restaurace, kavárny, pekárna, samoobsluha a bankomaty jsou vzdáleny do 10 min. pěšky v městečku ŠILO. 

 

KURZY POTÁPĚNÍ - s Jindrou a Míšou

   Kurzy a zkušební ponory provádíme ze břehu přímo před základnou na jednoduché lokalitě Neptun reef. Vstup do vody je z malé oblázkové pláže sousedící s betonovým molem, které je od samotné základny vzdáleno pouhých 30m. Tato lokalita je ideální pro začátečníky, děti nebo pro trénink dalších potápěčských dovedností. Pozvolným sestupem do menší hloubky objevíte malé překvapení. Jsou zde 3 malé vráčky rybářských lodí. Nacházejí se v 7, 10 a 15 metrech. Dalších 5 vraků je poblíž do max. hloubky 21m. Ponory jsou bezpečné a pohodlné.

Základní potápěčský kurz  OWD SSI - naším společným cílem je naučit Tě technice potápění do 18 m. Pohodovou formou společně projdeme základy, které potřebuješ k objevení krás podvodního světa. Získáš kvalifikaci Open Water Diver SSI s doživotní mezinárodní platností.

Délka kurzu OWD - řádově 3 - 4 dny, v každém dni si probereme něco málo teorie, naučíme se ovládat potápěčskou techniku a provedeme ponory v bazénu nebo chráněné otevřené vodě. Jde o to dozvědět se zábavnou formou co nejvíce o potápění. Teorie včetně video lekcí je dostupná i online, lze ji nastudovat dopředu před příjezdem do ŠILA.

- Co potřebuješ pro zapsání do kurzu - věk od 10 let, běžná fyzická kondice, doporučujeme prohlídku u lékaře. Hlavně však chuť poznat svět pod vodní hladinou. Kurz je veden buď v češtině, angličtině nebo němčině podle potřeby.

Rodinné potápění - je skvělá možnost jak společně trávit dovolenou a příjemné chvíle.

 

CENY KURZŮ

Cena OWD ( základní potápěčský kurz od 10 let )  8 970,- Kč

Kurz AOWD ( pokročilý potápěč, Specializace : Hloubkové, Noční, Navigace, Loď )   9 870,- Kč

Kurz Nitrox  2990,- Kč

Kurz Scuba Ranger 7800,- Kč

Jednotlivé specializace - Noční, Z lodě, Navigace, Deep, Vrakový,  2990,- Kč

 

 

POTÁPĚNÍ

 Potápěčské centrum NEPTUN s plným servisem v plnění všech dostupných potápěčských směsí, obsluhující okolní moře třemi loděmi, vybavenou půjčovnou a uzamykatelným skladem na Vaše vlastní vybavení, dále WC a sprchou, Vám bude pevnou oporou při Vašich ponorech.

Pro potápění na vzdálenějších lokalitách pojedeme jednou ze tří lodí. Na ponory se jezdí jednotlivě, vždy na jeden ponor.

 

VRAK PELTASTIS

 Velikou předností potápěčského centra Neptun jsou ponory k vraku lodi Peltastis. Od základny je vzdálen pouhých 10 min. jízdy lodí. Jedná se řeckou obchodní loď, která ztroskotala v roce 1968. Peltastis je 60 metrů dlouhý, stojí na kýlu, paluby jsou kolem 18m, šroub a kormidlo v 31m. Vrchol stěžně začíná již v 6m a je označen bójí. Celkově je velmi zachovalý. Pro potápění na vraku je vyžadována min. certifikace AOWD.

Ceny potápění v sezoně 2021

Ponor ze břehu 18,- Euro

Ponor z lodi 28,- Euro 

Zapůjčení výstroje 1 den potápění - dle dohody

Doporučujeme potápěčům sjednat si před potápěním v Chorvatsku cestovní zdravotní pojištění, které kryje i případné potápěčské nehody a hyperbarickou léčbu. 

 

RESTAURACE - BAR 

  Denní bar Neptun s velkou krytou terasou, která je umístěna přímo u Diving centra, nabízí teplé i studené nápoje denně od   je otevřen od 07-24 hod. V restauraci a baru si můžete objednat i chorvatské speciality V baru se platí v Kunách.

V městečku Šilo je několik dalších příjemných restaurací různého zaměření nabídky pokrmů.

UBYTOVÁNÍ

nabízí se několik možností.

A - přímo v domě, kde je umístěno Divecentrum Neptun. Cena apartmánu ( 4 osoby, dvě ložnice, balkon s výhledem na moře, kuchyně, ) -  140 Euro / noc

B - rádi vám pomůžeme najít ubytování přes místní ubytovací agenturu

C - ubytování si najdete a zarezervujete sami na platformách jako například Booking.com

 

 

DALŠÍ UŽITEČNÉ INFORMACE

Samoobsluha v Šilo (Trgovina MARKET - potraviny, ovoce a zelenina, drogerie atd.): po-so 7-20 hod., ne 7-12 hod.; platba: KUNA, platební karta MC/Visa/Maestro.

Pekárna "VRBNIK": po-ne 7-13 hod., nabízí denně čerstvé pečivo, platba: KUNA v hotovosti.

Turistická agentura/směnárna "VRBNIK": po-ne 8-17 hod.

V Šilo jsou 2 bankomaty, které jsou volně dostupné po celý den (BANKOMAT "PBZ BANK": VISA/MC/MAESTRO; BANKOMAT "ERSTE": VISA/MC/MAESTRO/AMEX/DINERS CLUB). Oba se nachází vedle samoobsluhy v centru městečka Šilo.

Doporučená trasa: BRNO - WIEN - GRAZ - ŠENTILJ (hr.přechod Spielfeld) - MARIBOR - LJUBLJANA - POSTOJNA - RIJEKA - ostrov KRK - ŠILO. POPLATKY NA UVEDENÉ TRASE

Na zpáteční cestě Vám upřímně doporučujeme návštěvu největšího krasového jeskynního systému ve Slovinsku. Prohlídka jeskyně Postojna zahrnuje celkem šest kilometrů podzemního systému, přičemž přibližně čtyři kilometry se vezete elektrickým vláčkem. Jeskyně je otevřena celoročně. Vnitřní teplota se pohybuje okolo 9°C. Postojnska Jama.

 

Další zajímavou zastávkou po cestě z Rijeky je Muzeum vojenské historie v obci Pivka ve Slovisku (Park Vojaške Zgodovine / Park of Military History). Muzeum disponuje novou expozicí lehké i těžké vojenské techniky 2.světové války i vybavením z období jugoslávské revoluce. V muzeu jsou nejpyšnější na obrovskou ponorku, z výbavy armády bývalé Jugoslávie. Stojí jen tak na dvorku a sestupuje se do ní po úzkém žebříčku. Nejtěžší tank M47 Patton přezdívaný Cadillac je umístěn v expozici těžké techniky společně s tankem Sherman, T-32, T-72 a Stuart. Návštěvní hodiny, ceny vstupného a další informace najdete na stránce muzea Park Vojaške Zgodovine.

Další užitečné odkazy:

www.neptun-silo.com (web potápěčského centra Neptun)
www.hac.hr (informace pro řidiče)
www.chorvatsko-pocasi.cz (informace o počasí)

CESTOVNÍ POJIŠTĚNÍ do zahraničí ON-LINE (pro potápěče i nepotápěče)


 




 
 
page-aboutus2-vpláž a vstup do vodyPOTÁPĚNÍ PRO KAŽDÉHOVÝHLED Z APARTMÁNU NEPTUNZEUS FABER NA VRAKU PELTASTISUČEBNA V DC NEPTUNVRAK PELTASTISTERASA NEPTUNjedna z lodí DC NeptunJEN 50M OD DIVECENTRA NEPTUNDIVECENTRUM NEPTUN ŠILORYCHLÁ LOD NEPTUNRelax dive partaDIVECENTRUM NEPTUNPoďte se potápět