Mexiko ( 22.3. - 3.4. 2019 )

Mexiko ( 22.3. - 3.4. 2019 )
«»Počet fotografií: 2
 
Mexiko ( 22.3. - 3.4. 2019 )

Mexické cenotyna Mayské riviéře patří k potápěčským divům světa a  jsou nejvyhledávanější světovou lokalitou jak pro rekreační  jeskynní potápění, tak i pro největší průzkumníky z oboru. Vlastní výraz cenot ( v mayském jazyce "D'zonot" ) znamená "studna" a dnes se tímto slovem označují vstupy do zdejších jeskynních systémů, kterými je Yucatán doslova prošpikován. Uvádí se, že doposud zde bylo zmapováno okolo 180 km jeskynních chodeb s více než stovkou Cenotů - přičemž ještě zdaleka ne vše je prozkoumáno.

Viditelnost se v cenotech pohybuje od 40 do 100 m, teplota se pohybuje kolem 24°C. Potápět budeme v méně náročných jeskyních caverndives, které zvládne každý zkušenější potápěč i bez speciálního jeskynního výcviku.

 

Letenky Vídeň – Cancún s AIR FRANCE, jediný přestupem v Paříži. Letový řád posílám. Dobrý let. Váhový limit hlavního zavazadla je 23 kg, příruční 12 kg.

 

Kombinujeme 2 ubytování:

- Ubytování 6 nocí v hotelu v TULUMU, ve městě ( bez snídaně ). Všude okolo naleznete restaurace, kde se dá najíst. Tulum je turistické městečko s typickým mexickým životem. A v blízkosti jedné z nejkrásnějších pláží.

- Dále přesun do PLAYA DEL CARMEN, 5 nocí na hotelu MAYA DEL CARMEN ( vč. lehké snídaně ). Playa del Carmen je hodně navštěvované město s mnoha bary, restauracemi a rušným nočním životem.

Potápění v Cenotech:

- ráno je odjezd na první ponor. Podle počtu potápěčů je i počet průvodců ( na 4 potápěče musí být jeden průvodce ). Po prvním ponoru je pauza (sendviče a pití veze David s sebou) a přesun na další ponor. Potápění v cenotech je vhodné i pro OWD potápěče (nejedná se o jeskynní potápění).

Výlety

- organizujeme dle dohody účastníků a ve spolupráci se zde žijícím Čechem.

 

Cena:

POTÁPĚČ          55 900,- Kč

( letenka, ubytování, všechny transfery, v hotelu v Playa del Carmen lehké snídaně, 4 dny potápění v cenotech /8 ponorů – voda + svačina + pojištění)

NEPOTÁPĚČ     45 900,- Kč

( letenka, ubytování, všechny transfery, v hotelu v Playa del Carmen lehké snídaně + pojištění )

 

V ceně není:

- strava, fakultativní výlety, storno, cestovní, potápěčské pojíštění, potápěčské vybavení

-  více ponorů v Cenotech nebo potápění v moři, lze zařídit na místě.

 

Program (předběžný):

22.3.2019         přílet do Cancúnu, následuje transfer na hotel TULUM IN v Tulumu, ubytování

23.3.2019         výlet Tulum – mayské památky + pláž (jedna z nejkrásnějších na pobřeží Riviera Maya)

24.3.2019         potápění Cenoty

25.3.2019         výlet na pláž Akumal (mayštině znamená „místo, kde se rodí želvy") + mořský park Puerto Aventuras

26.3.2019         potápění Cenoty

27.3.2019         výlet Coba – mayské chrámy uprostřed džungle (pyramida Nohoch Mul, na kterou můžete vyšplhat)

28.3.2019         přesun do Playa del Carmen, ubytování na hotelu MAYA DEL CARMEN (v ceně jsou „lehké snídaně" – džus, tousty, káva....)

                       29.3.2019         potápění Cenoty

                       30.3.2019         výlet Chichén Itzá – nejznámější mayská pyramida + koupání v cenotech

                       31.3.2019         potápění Cenoty

                       1.4.2019            volno, možná návštěva ostrova Cozumel

                        2.4.2019            odlet   

 

 

 

Počasí

Podnebí v Mexiku je velmi rozmanité, klima se liší dle jednotlivých oblastí a v závislosti na konkrétním místě. Klimatické podmínky nejvíce ovlivňuje zeměpisná délka, přilehlá moře a oceány a rozmanitý terén. Na severu země převládá subtropické podnebí, které směrem k jihu přechází to podnebí tropického.

Pobřeží disponuje horkým a velmi dusným počasím, ve vnitrozemí a vyšších nadmořských výškách převládají sucha a nesnesitelná horka.

Turisté, kteří chtějí strávit pobyt u moře, by měli do Mexika zavítat v období duben – červen, kdy jsou nejpříhodnější podmínky pro slunění na pláži a koupání se v teplém moři.V měsících červenec a srpen dosahují teploty svého maxima, které jsou doprovázeny nepříjemným dusnem, což má špatný vliv na lidský organismus.

Za nejideálnější období k absolvování turistických a poznávacích výletů se považují měsícezáří – prosinec a březen – duben.

Nižšími teplotami disponuje hlavní město, ve kterém vane suchý a studený vzduch a teplotní rozdíly mezi dnem a nocí bývají rozdílné až o 15 ºC.

Nejméně dešťových srážek spadne v období od listopadu do března, období dešťů přichází v letních měsících a trvá do začátku října.

Přidat nový ohlas

Termíny

Poptávkový formulář