Kuba Safari a Mexico Cenoty ( 31.1. - 15. 2. 2019 )

Kuba a Mexico
«»Počet fotografií: 13
 
Kuba a Mexico
Kuba a Mexico
Kuba a Mexico
Kuba a Mexico
Kuba a Mexico
Kuba a Mexico
Kuba a Mexico
Kuba a Mexico
Kuba Safari a Mexico Cenoty ( 31.1. - 15. 2. 2019 )
Kuba Safari a Mexico Cenoty ( 31.1. - 15. 2. 2019 )
Kuba Safari a Mexico Cenoty ( 31.1. - 15. 2. 2019 )
Kuba Safari a Mexico Cenoty ( 31.1. - 15. 2. 2019 )

KUBA – Jardines de la Reina - žraločí záruka!!!

Jardines de la Reina se nachází 50 mil jižně od pobřeží Kuby a 80 mil severně od Kajmanského příkopu. Toto 150 mil dlouhé souostroví, 230 korálových a mangrovových ostrovů je údajně třetí nejdelší bariérový reef na světě. Název Královniny zahrady (Jardines de la Reina) pochází od Kryštofa Kolumba, který roku 1492 souostroví objevil. Jedná se o neobydlenou a zcela uzavřenou oblast, kam je ročně umožněn přístup maximálně 300 potápěčům. Zcela neporušené potápěčské terény s tradičními korálovými formacemi často tvoří stěny padající do hloubek přes 50m protkané kaňony a jeskyněmi, to vše plné života. Na některých zdejších lokalitách není nijak zvláštní potkat 15-20 žraloků najednou!!

Potápěčské Safari s Relax dive na lodi AVALON 1 vám umožní vidět kromě karibských žraloků i jejich menší příbuzné – žraloky hedvábné. Dále lze spatřit žraloka fouskatého ( nurseshark ), zvaného též kató nebo chůvička, dorůstajícího okolo 2m.

 

Lokality jsou dvou typů: hluboké ( 30 – 50m ), kam se jezdí na velké predátory ( karibští žraloci a jewfishové ) a mělké riffy ( do 20m ), kam se jezdí za rejnoky, murénami, korály, tarpony  a „rybí polévkou“, nelze však přehlédnout ani nedotčené korálové zahrady.

Navštívíme někdejší perlu Karibiku – starobylou Havanu, která byla založena v r. 1513  a záhy se stala centrem veškerého karibského dění. Všechny lodě s aztéckým a inckým zlatem pluly vždy nejprve do Havany. V této době byla Havana nejbohatším a nejvýstavnějším městem obou amerických kontinentů. Ty časy jsou sice již dávno pryč, ale své kouzlo Havana v žádném případě neztratila.

 

MEXIKO – křištálové Cenoty na Yucatánu

Mexické cenotyna Mayské riviéře patří k potápěčským divům světa a  jsou nejvyhledávanější světovou lokalitou jak pro rekreační  jeskynní potápění, tak i pro největší průzkumníky z oboru. Vlastní výraz cenot ( v mayském jazyce "D'zonot" ) znamená "studna" a dnes se tímto slovem označují vstupy do zdejších jeskynních systémů, kterými je Yucatán doslova prošpikován. Uvádí se, že doposud zde bylo zmapováno okolo 180 km jeskynních chodeb s více než stovkou Cenotů - přičemž ještě zdaleka ne vše je prozkoumáno.

Viditelnost se v cenotech pohybuje od 40 do 100 m, teplota se pohybuje kolem 24°C. Potápět budeme v méně náročných jeskyních caverndives, které zvládne každý zkušenější potápěč i bez speciálního jeskynního výcviku. Zde uděláme 3 dny potápění - 6 ponorů, odpoledne pak strávíte dle svého uvážení, můžete se věnovat rodině, lenošení na pláži nebo se vydat po stopách Mayské civilizace. Můžete navštívit např. mayský komplex v nedalekém Tulumu, pyramidy v Cobá, nebo se vydat do trošku ( 200km ) vzdálenější ChichenItzá.

 

PROGRAM: 1. i 2. varianty výletu:

Čtvrtek 31.1. Přílet do Havany, transfer na hotel, večeře a relax. Možnost vycházky  do lůna noční  Havany

Pátek 1.2. Snídaně, aklimatizace, individuální prohlídka  Havany  (nákup doutníků apod.). Večeře v hotelu

Sobota 2.2. Snídaně v hotelu, poté transfer do přístavu  Júcaro. Nalodění na paluby lodě AVALON 1 (16 osob) a plavba do rezervace  Jardines de la Reina, večeře, úvodní breefink

Neděle 3.2.  až  čtvrtek 7.2.

Jardines de la Reina, potápěčské safari mořském parku Jardines de la Reina, denně 3 ponory, plná penze
 
Pátek 8.2. Snídaně, dva ponory  a plavba zpět do přístavu  Júcaro, večeře a nocleh v krytém kotvišti cestou

Sobota 9.2. Snídaně, opuštění lodě a transfer na letiště v Havaně. Účastníci základní verze  odlet do Evropy, účastníci plné verze  odlet do Cancúnu. Po hodinu a půl trvajícím letu přistání v Mexiku, transfer z Cancúnu do Playa del Carmen, ubytování v hotelu a uvítací brífink s mexickým partnerem/jeskynním instruktorem.

Neděle 10.2. Lehká snídaně v hotelu, relax na pláži a/nebo fakultativní výlet na mayské památky v okolí (pyramidy v Cobá, mayský hrad v Tulúmu, popř. pyramidy v Chichen Itzá)

Pondělí 11.2. Lehká snídaně v hotelu,  dva PONORY V CENOTECH (s jeskynním instruktorem), odpoledne individuální program - možnost návštěvy mayských památek v okolí  nebo relaxu na pláži

Úterý 12.2.Lehká snídaně v hotelu,  dva PONORY V CENOTECH (s jeskynním instruktorem), odpoledne individuální program - možnost návštěvy mayských památek v okolí  nebo relaxu na pláži

Středa 13.2.Lehká snídaně v hotelu,  dva PONORY V CENOTECH (s jeskynním instruktorem), odpoledne individuální program - možnost návštěvy mayských památek v okolí  nebo relaxu na pláži

Čtvrtek 14.2. Lehká snídaně v hotelu, relax na pláži a rozloučení s Playa del Carmén. Po obědě odjezd na letiště v Cancúnu a odlet do Evropy

Pátek 15.2. Home sweet home

 

Cena základní verze „Havana + Jardines de la Reina“  je 3 200 €  (normálně 3 700 € ) a zahrnuje :

  • transfery Havana-Júcaro-Havana (luxusní autobus)
  • 7 x ubytování na luxusní lodi AVALON 1 s plnou penzí, 6 nápojů (pivo/ nealko)  denně, 17 ponorů v rezervaci      Jardines de la Reina
  • taxy  300 €
  • 2 x ubytování v Havaně v hotelu Acuario*** all incl.
  • transfery z/na letiště v Havaně
  • CD průvodce (mapa Kuby, mapa potápěčských  lokalit, důležité informace a popisy navštívených míst, video, kubánská muzika, základní  španělské výrazivo)
  • originální atlas mořské havěti karibské
  • česky mluvící průvodce 

 

Cena plné verze „UNITED COLORS OF CARIBBEAN“  je 3 999 €  (normálně 4 500 € ) a zahrnuje :

  • transfery Havana-Jardines de la Reina-Havana (luxusní autobus + loď)
  • 7 x ubytování na luxusní lodi AVALON 1, plná penze, 6 nápojů (pivo/ nealko)  denně, 17 ponorů v rezervaci Jardines de la Reina
  • taxy 300 EURO
  • 2 x ubytování v Havaně v hotelu Acuario*** all incl.
  • transfery z/na letiště v Havaně
  • CD průvodce (mapa Kuby, mapa potápěčských  lokalit, důležité informace a popisy navštívených míst, video, kubánská muzika, základní  španělské výrazivo)
  • originální atlas mořské havěti karibské
  • přelet Havana - Cancún
  • transfer Cancún - Playa del Carmén
  • 5 x ubytování v Playa del Carmén v hotelu se snídaní
  • 6 ponorů v cenotech (prosfesionální jeskynní průvodce, lahve, zátěž, doprava, vstup do cenotů)
  • česky mluvící průvodce

 

Cena nezahrnuje:

  • tip na lodi, cca 200  CUC
  • nápoje na baru nad limit 6 drinků denně
  • stravu v Mexiku kromě lehké snídaně (ceny potravin v supemarketech jsou srovnatelné s našimi,často i nižší)
  • výlety po mayských památkách
  • kubánské vízum 750 Kč
  • letenku Praha-Havana Cancún-Praha, momentálně cca 22 500 Kč

(možnost absolvovat Kubu i Mexiko „na  jednu  letenku“ představuje potenciální fin. úsporu cca 24 000 Kč)

  • cestovní pojištění (můžeme zajistit s námi )

 

Sleva pro nepotápěče : 300 € (z ceny programu United Colors of Caribbean) 

 

A „žraločí záruka“  na závěr :

Pokud byste náhodou během potápění na Jardines de la Reina nespatřili žraloka, vrátíme vám všechny peníze, včetně letenky a útraty v barech…!!!!!

 

 

Počasí

Kuba má mírné subtropické klima. Průměrná letní teplota je 25C a průměrná zimní teplota je 22C, což je velmi pěkné počasí. Kuba má jen 2 roční období  — období sucha (od listopadu do dubna) a období deštů (od května do října).

Podnebí v Mexiku je velmi rozmanité, klima se liší dle jednotlivých oblastí a v závislosti na konkrétním místě. Klimatické podmínky nejvíce ovlivňuje zeměpisná délka, přilehlá moře a oceány a rozmanitý terén. Na severu země převládá subtropické podnebí, které směrem k jihu přechází to podnebí tropického.

Pobřeží disponuje horkým a velmi dusným počasím, ve vnitrozemí a vyšších nadmořských výškách převládají sucha a nesnesitelná horka.

Turisté, kteří chtějí strávit pobyt u moře, by měli do Mexika zavítat v období duben – červen, kdy jsou nejpříhodnější podmínky pro slunění na pláži a koupání se v teplém moři.V měsících červenec a srpen dosahují teploty svého maxima, které jsou doprovázeny nepříjemným dusnem, což má špatný vliv na lidský organismus.

Za nejideálnější období k absolvování turistických a poznávacích výletů se považují měsícezáří – prosinec a březen – duben.

Nižšími teplotami disponuje hlavní město, ve kterém vane suchý a studený vzduch a teplotní rozdíly mezi dnem a nocí bývají rozdílné až o 15 ºC.

Nejméně dešťových srážek spadne v období od listopadu do března, období dešťů přichází v letních měsících a trvá do začátku října.

Přidat nový ohlas

Termíny

Poptávkový formulář