Galapágy - safari lodí Tiburond Explorer + ochutnávka Amazonie ( volitelně)

«»Počet fotografií: 6
 

GALAPÁGY - tam, kde je ještě příroda přírodou.

Termín: 21.11. – 1.12.2021  (nebo do 6.12. s navazujícím výletem do Amazonie - program viz dole v článku)

    

Pokud hledáte skvělé ponory se spoustou ryb, kladivounů, rejnoků, velrybích žraloků, tučňáků, mořských želv nebo třeba potápění s lachtany, tak je prožijete na Galapágách.

Program cesty –  GALAPÁGY:

21.11. Ráno odlet z Prahy do Ekvádoru. Přistání v hlavním městě Quito, transit a přenocování v příjemném hotelu v centru. Prohlídka města, historické centrum patří pod ochranu UNESCO.Koloniální atmosféra starého města, kavárníčky, místní tržiště.

22.11. Odlet z Quito na Galapágy a nalodění na loď Humbold Explorer . Jedna z nejlepších lodí na Galapágách. ( Více v Popisu lodě a v Itineáři lodě níže). Strava plná penze formou bohatého bufetu, svačiny, káva, čaj. Alkohol se platí - nepředražené ceny.

23.11. – 29.11. Potápěčské safari včetně ostrovů Darwin & Wolf. Jedná se pravděpodobně o dvě nejlepší potápěčské lokality na světě, jsou poměrně daleko na severu (200 km od nejbližšího dalšího ostrova).Po cestě nás čekají nádherné ponory s hejny kladivounů, potkáme žraloky galapážské, Lachtany, tučňáky, želvy, bohatá hejna ryb, u u ostrovů Darwin a Wolf i velrybí žraloky. Opravdový potápěčský zážitek.

29.11. Odlet z Galapág do Quito, přenocování a podle volby každého z nás buď odlet do České republiky, nebo pokračování na pětidenní návštěvu Amazonie (viz níže v textu do oblasti ALTO CUYABENO)

30.11. Odlet zpět do Prahy

1.12.  Přílet do Prahy

ZVLÁDNU POTÁPĚČSKY GALAPÁGY ? Potápění na Galapágách není jednoduché, ale je to osobním přístupu a chuti zlepšit se. Osobně jsem měl na Galapágách opakovaně potápěče s cca 25 ponory a potápění si užili velmi. Na palube jsou připraveni 4 profesionální potápěči, kteří budou mít na starosti pohodlí a bezpečnost vždy malé skupiny potápěčů. Co se týká zvířat, není třeba mít větší respekt než obvykle. Nikdy nebyl žádný problém. Více samozřejmě můžemem probrat osobně nebo telefonicky na dole uvedeném čísle.

 

Krátká videa z Galapág najdete zde -  odkaz nutno kopírovat z textu: 

 

Galapagos     https://www.youtube.com/watch?v=Im7eeD3p7Ys

Galapagos/Amazonie   http://www.relaxdive.cz/videogalerie/4-galapagos-relax-dive-2011-pcavi.html

 

Cena Galapágy  196.000,- Kč

Cena zahrnuje:

Zpáteční letenky včetně poplatků Praha – Quito (23 + 10 kg), Quito – Galapágy (San Cristobal) (23 + 10 kg), pobyt 7 dní na lodi Humbold Explorer s plnou penzí a kompletním potápěním na ostrovech Darwin a Wolf, všechna ubytování se snídaní v hotelu v Quitu, transfery, český instruktor.

 TADY NAŠE CESTA MŮŽE, ALE NEMUSÍ SKONČIT. MŮŽETE SE K NÁM PŘIDAT NA VÝLET DO AMAZONIE...

Program delší verze i s AMAZONIÍ ( Galapágy + Amazonie ) :

      Pokud se rozhodnete podívat se s námi do Amazonie, uděláte podle mého názoru správně. Jde jen o krátké, ale skělé nahlédnutí do největšího suchozemského ekosystému na světě. I zde jsme byli a vybrali jsme ověřené, bezpečné místo i ekokemp.

30.11. Možnost prohlídky historickéhoměsta Quito  (UNESCO) a jeho okolí. Domluvíme se na místě, podle nálady. Historické město, horké prameny/lázně, výlet na náhorní plošinu k sopce Cotopaxi apod.

1.12.: ráno přelet z Quita - Lago Agrio,  Zajímavý přelet přes Andy do města Lago Agrio. Dále se pokračuje auty ke vstupu do rezervace Cuyabeno u mostu přes řeku Cuyabeno. Vaše zavadla se naloží na motorovou kanoi a pojedete po klikatící se řece dolů do Laguna Grande, což je největší laguna v rezervaci Cuyabeno a také místo, kde leží Cuyabeno Lodge.Z motorové kanoe je to neskutečně silný zážitek. Eko Lodge nabízí  pohodlné chatky s toaletami, restauraci, kanoe, průvodce, vyhlídkovou věž v korunách stromů. Jste v srdci deštného pralesa.

 

2. - 3.12.: Prozkoumání zatopeného lesa pěšky a na kanoi - Vstávat se bude za svítání ještě před snídaní na pozorování ptáků a říčních delfínů. Po snídani si uděláme procházku do pralesa s místním odborníkem na rostliny a divoká zvířata. Průvodce nám vysvětlí vše o pralese, rostlinách používaných pro lékařství a místních zvycích. Po obědě a malé siestě nás průvodce vezme kanoí do zaplavené oblasti s mangrovovými porosty, které jsou porostlé mnoha epifory, abyste odpoledne viděli divoké opice a ptáky.

Pojedeme po řece Cuyabeno a uděláme si procházku pralesem k tradiční vesnici Siona. Do lodge se vrátíme pozdě odpoledne a dopřejeme si zaslouženou siestu a osvěžující zaplavání v Laguna Grande. Po večeři se vydáme na noční exkurzi za nočními ptáky a kajmany.

4.12.:  návrat z Cuyabeno – Lago Agrio – Quito   Po brzké snídani pojedeme proti proudu řeky až k mostu, kde na vás bude čekat auto, které nás odveze zpět do Lago Agrio. Odtud poletíme zpátky do Quita, kde přespíme v hotelu.

5.12.:  odlet z Quito

6.12.:  Přílet do Prahy

ZVLÁDNU AMAZONII ? Lidé se ptají na hady, komáry a jiné nepříjemnosti, které si představují. Díky složení vody v řece je množství kokmárů mizivé, chodíme normálně v krátkém triku přes den i večer. S hady jsme nikdy problém neměli.

Cena pro dlouhou verzi  - GALAPÁGY + AMAZONIE je  217.000,- Kč

Cena zahrnuje:  Zpáteční letenky včetně poplatků. Praha – Quito (23 + 10 kg), Quito – Lago Agrio, Quito – Galapágy (San Cristobal) (23 + 10 kg), 4 dny a 3 noci v Cuyabeno Lodge s plnou penzí a výlety do džungle, pobyt 7 dní na lodi Humbold Explorer s plnou penzí a kompletním potápěním na ostrovech Darwin a Wolf, všechna ubytování se snídaní v hotelu v Quitu, transfery, český instruktor.

Ceny obou verzí nezahrnují:

Pojištění DAN (povinné) -pomůžeme
Pojištění storna zájezdu, včetně Covid 19 -můžeme pomoci sjednat
Vstup do národního parku Galapágy (100 USD)
Tip pro posádku – volitelně cca 100 - 250 USD
Tranzitní karta – 20 USD
Dekompresní komora – 35 USD
Nadváha pro přelet na Galapágy 15 USD/ kus
Nitrox na celý týden – 150 USD
Doprava na/z letiště Praha – Ruzyně
Obědy a večeře při pobytu v Quitu
Vstupné do parku Cuyabeno ($20) a tipy

Popis lodě M/V Humboldt Explorer:

Jedná se o jednu z novějších ( 2009) a nejlepších potápěčských lodí s licencí safari potápění na Galapágách.

Registrace: Pto Baquerizo Moreno Galapagos Islands
Délka: 32,4 m
Šířka: 6,5 m
Maximální rychlost: 10 uzlů (18,5 km/hod.)
Elektřina: 110 V
Ubytování: 16 potápěčů, 8 prostorných dvoulůžkových kabin s klimatizací, s koupelnou a sprchou, TV/DVD. Všechny kabiny mají výhled na moře. Kabiny mají samostatné postele, ne palandy.
Společenské místnosti: všechny společenské místnosti jsou klimatizované, krytá zadní paluba a krytá opalovací paluba
Posádka: 7 členná posádka plus místní průvodce a jeho asistent.

Pro potápěče: zázemí se sprchami se sladkou vodou, kompresorem, lahvemi, zátěží, plnicím systémem pro Nitrox, 2 stoly na foťáky a kamery.

Posádka: 8 členů plus 1 průvodce do přírody. Tři místní potápěčtí průvodci a český potápěčský instruktor – Jindra Soukal

 

Itinerář lodě M/V Humboldt Explorer:

Dny na lodi obvykle začínají ponorem v 6:30 po kterém následuje snídaně. Druhý ponor začíná v 10:30, oběd je ve 12:00, odpolední ponory začínají ve 14:00 a 16:30 (pokud nejsou na tento den plánovány dlouhé přejezdy). Večeře je podávána okolo 19:00.  Noční ponory a návštěvy pevniny jsou striktně regulovány pravidly národního parku.  

Posádka lodi Humboldt Explorer musí dodržovat harmonogram výletů po ostrovech, jak je uvedeno níže. Tyto itineráře jsou pouze příkladem a budou se měnit v závislosti na místních pravidlech, počasí a logistice podle uvážení kapitána.
 
V současnosti se každý týden navštěvují stejné ostrovy. Pořadí ostrovů jak se navštěvují je však diktováno národním parkem Galapagos a může se měnit.

Záloha je placena na základě faktury, kterou obdržíte mailem nebo poštou. Platba je také možná v hotovosti  v našem centru. Vaše rezervace místa je platná a také potvrzena po přičtení 50% zálohy na náš účet.

 

Svůj případný zájem řešte prosím osobně s Jindrou Soukalem na tel.+420 608 925 000.

 

Záloha je placena na základě faktury, kterou obdržíte mailem nebo poštou. Platba je také možná v hotovosti  v našem centru. Vaše rezervace místa je platná a také potvrzena po přičtení 50% zálohy na náš účet. Doplatek je nutné uhradit nejpozději do 30.8.2021.

 

 

 

 

 

 

Počasí

Klimatické podmínky se v Ekvádoru mění region od regionu. Zemi lze z hlediska podnebných podmínek rozdělit do čtyř oblastí, k nimž patří: pobřeží (La Costa), hornaté vnitrozemí (La Sierra), oblast Amazonie na východě (El Oriente) a souostroví Galapágy. Pobřežní nížiny na západě Ekvádoru jsou obvykle teplé s průměrnými teplotami kolem 25 stupňů. Od prosince až do května tu trvá období dešťů. Tyto deště, často následované záplavami, přináší ze severu proudící El Niňo. Pobřežní oblasti jsou také významně ovlivňovány studeným Humboldtovým proudem, který přichází z jižního Pacifiku. Směrem do vnitrozemí a se stoupající nadmořskou výškou se klima mění. V horách je o poznání chladněji a například průměrná letní teplota v Quitu dosahuje 16°C. Čím vyšší je nadmořská výška, tím chladnější počasí na nás čeká. Během roku se zdejší teploty příliš nemění. Během nejchladnějších měsíců panují ve velkých výškách teploty kolem třinácti, v nejteplejších měsících kolem šestnácti stupňů. Na východě Ekvádoru panuje vlhké deštivé podnebí. Průměrná denní teplota je 25°C. Období sucha trvá v Amazonské oblasti obvykle od listopadu do února. Na Galapágách je celoročně příjemné suché a teplé klima s teplotami kolem 25 stupňů.

 

Přidat nový ohlas

Termíny

Poptávkový formulář